OPSKRIFT GULERODSKAGE

Fejr denne dejlige dag med et solidt stykke gulerodskage med urimeligt meget glasur?

Her en favoritopskrift:

ingredienser
25 stk.

Sådan gør du:

Kagen

4 æg
4 dl sukker
200 gram smeltet smør
6 dl revne gulerødder
4 dl mel
2 tsk bikarbonat
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Glasur

200 gram Philadelphia ost
150 gram smør i stuetemperatur
3 dl flormelis
3 teskefulde vaniljesukker
Eventuelt revet lime

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til det er luftigt. Rør smør og mel godt sammen med de tørre ingredienser. Rør de revne gulerødder i til sidst.
Smør bradepanden, hæld dejen i og drys eventuelt lidt ekstra kanel og kardemomme på. Bages ved 175 grader midt i ovnen i cirka 25 minutter. Kommer lidt an på hvor stor bradepanden er. Hvis nålen er klistret, er den ikke klar. Hvis nålen føles tør, er den klar. Lad derefter kagen køle af.
Til glasuren skal du bare blande alt sammen i hånden. Tag en elpisker og pisk det hele til en jævn creme. Smag til og tilsæt evt. mere vaniljesukker. Fordel cremen over kagen og skær den i rimeligt store firkanter. Drys eventuelt revet lime over. Server og bliv afhængig!