JANUAR: MÅNEDEN, HVOR VI ALLE LADER, SOM OM VI STADIG ER BEGEJSTREDE FOR VORES NYTÅRSFORSÆTTER

Januar, den måned, hvor vi starter et nyt år med optimisme og forsætter så store, at de får Mount Everest til at ligne en lille bakke. Vi bliver opslugt af en følelse af, at alt er muligt – vi vil træne hver dag, læse en bog om ugen, spise grønnere og måske endda lære et nyt sprog. Men efter at have overlevet nytårsfestlighederne vågner vi op den første januar med en hovedpine, der er større end vores ambitioner, og en trang til pizza, som om det var den eneste rationelle overlevelseshandling.

Januar: måneden, hvor fitnesscentrene er fyldt til randen med entusiastiske individer, alle i deres splinternye træningstøj, der råber “Jeg vil ændre mit liv!”. De står i kø for at bruge løbebåndet, som om det var billetter til en eksklusiv koncert. Men efter et par uger begynder fitnesscentrene at ligne trøstesløse steder, hvor edderkopperne i spindelvævene sikkert træner armbøjninger i stedet.

Det er også den måned, hvor vi forsøger at “organisere” vores liv. Vi køber smarte notesbøger og planlægger at være så produktive, at selv Elon Musk ville blive imponeret. Vi laver lister på lister, indtil vi indser, at vi bruger mere tid på at planlægge, hvordan vi skal være produktive, end på rent faktisk at være produktive. At forsøge at holde styr på det hele er som at forsøge at hælde vand i en si – det fungerer ikke særlig godt.

Men januar har også sine fordele! Det er den tid på året, hvor vi kan krølle os sammen under et tæppe og lade, som om vi er produktive, mens vi i virkeligheden bare ser Netflix i timevis. Vi forsøger at komme os over december og de konstante påmindelser om, at vi “bør være festlige og glade” ved at hygge os i vores mest behagelige tøj og lade vores kroppe komme sig.

Det er også den måned, hvor vi forsøger at være “sunde”, mens vi stadig spiser juleslik i al hemmelighed, som om det var den forbudte frugt, vi absolut ikke må røre.

Så, kære januar, du er en måned fyldt med modsætninger og løfter, som vi måske ikke altid holder. Men du er også en tid til at komme sig, grine af vores fiaskoer og blive ved med at prøve, selv om vi ikke altid når Mount Everest eller endda den næste bakke.

Lad os endelig i januar skåle for vores ambitioner, vores fiaskoer og for pizza som en kur mod nytårsangst – for det er sådan, vi kommer igennem denne måned med forventninger og realiteter. Skål for januar, måneden, hvor vi foregiver at være så meget mere organiserede og sunde, end vi i virkeligheden er!