KARTOFFELGRATIN TIL PÅSKE MED ET TWIST

Kære venner, er I klar til påske? For dem af os, der har set et par påsker, er det tid til at ryste op i traditionerne og give dem et twist! Her er min hemmelige opskrift på en påskeret, der vil få dine gæster til at række ud efter mere og måske endda gøre påskeharen misundelig!

Ingredienser:

1 kg faste kartofler, skåret i tynde skiver
2 dl fløde
2 dl mælk
2 fed hvidløg, presset
1 tsk dijonsennep
1 tsk salt
½ tsk. sort peber
150 g revet lagret ost (helst præsteost eller lignende)
En knivspids muskatnød (for det ekstra twist!)

Gør som følger:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland fløde, mælk, hvidløg, sennep, salt, peber og muskatnød i en gryde. Varm op ved middel varme, til det begynder at simre.
  3. Læg kartoffelskiverne og den revne ost i et smurt ovnfast fad.
  4. Hæld den varme flødeblanding over kartoflerne og osten.
  5. Bag i ovnen i ca. 45 minutter, eller indtil kartoflerne er bløde, og gratinen har fået en flot gylden farve.

Server med glæde og et godt grin! Påskekram til jer alle, og nyd denne vidunderlige tid med jeres kære. Og husk, at der ikke er noget galt i at lave påskemad med et lille twist, selv om det skulle få påskeharen til at løfte øjenbrynene!