MOTATOS

Missionen er, at gøre det nemmere at bekæmpe madspil, da der årligt smides 88 millioner tons mad ud i Europa. Det gælder både mad på fabrikker, i supermarkeder, fra køleskabe, restauranter etc. Unødvendigt madspil er et stort problem og flere forbrugere samt producenter er forpligtet til at reducere madspil. Sammen kan der gøres en kæmpe forskel for klimaet. De ønsker, at mad som ikke fejler noget bliver spist i stedet for at blive smidt ud.

Læs mere om Motatos

Hvad er Motatos?

Motatos er en online webshop. Her sælges produkter, der ellers ville være blevet kasseret fra producenterne videre. Priserne er billige og med en god Motatos rabat. Derved hjælper de også producenterne med at være mere bæredygtige og de får lov til at købe produkterne til lave priser. Webshoppen kan dermed sælge produkterne videre til forbrugerne til en god pris. Faktisk bestræber de sig på, at yde rabatter helt op til 80% af varens originalpris. Alt mad, der sælges fra Motatos, er varer der kasseres grundet overproduktion, fejlagtig emballage, sæsonbestemte trends eller kort eller passeret holdbarhedsdato. Kort sagt, mad der sagtens kunne bruges og spises.

Historien bag Motatos

Motatos startede i Sverige i 2013. Grundlæggerne fandt ud af, at der blev smidt enorme mængder mad ud, selvom det intet fejlede. Faktisk blev en tredjedel af verdens mad smidt ud, hvorfor rejsen om at reducere madspil begyndte.

Motatos skabte en e-handel i Sverige, hvor ambitionen var, at gemme mad der alligevel skulle kasseres og sælge det til en billigere pris, til folk online. I 2015 flyttede de fra Stockholm til Katrineholm. Motatos blev udvidet til Danmark i 2019 og er nu i 4 lande i Europa. De flyttede i 2022 til et nyt lager i Sverige, hvor der kan reddes endnu flere produkter fra at gå til spilde. Det sker ved hjælp af robotter, som skal hjælpe med at pakke varerne og sende dem afsted. Der er over 100 robotter til at løse denne opgave i samarbejde med personalet. Virksomheden får endvidere mere plads, samt lageret bliver drevet af el fra solpaneler. Lageret er hele 22.000 kvadratmeter.

Hvordan fungerer det?

Hos Motatos opretter du dig som kunde på deres hjemmeside. Alle nye kunder får en Motatos rabatkode. Hver dag er der “dagens deal” som er et Motatos tilbud, hvor du som kunde kan spare endnu flere penge. Hvis du samtidig tilmelder dig deres nyhedsbrev, kan du få en rabatkode Motatos. På hjemmesiden kan der købes alt lige fra basisvarer som pasta og olie til hygiejneprodukter og varer til kæledyr – ja selv veganske varer. Dog sælges der ikke køle- og frostvarer. Levering kan ske i hele landet og der ydes Motatos fri fragt på den første ordre. Motatos er blevet meget populært, både fordi man som forbruger får diverse varer til en billig pris, men samtidig er man med til at reducere madspil. Faktisk blev der i 2021 reddet hele rekordstore 808 tons mad fra at blive smidt ud unødigt! Derudover har de også stor kundetilfredshed.

Deres vision er helt klar: Spar CO2, red mad og spar penge.

Motatos
12% velkomstrabat
Kampagne
Motatos forsøger at gøre noget ved madspild. På deres webshop er det det nemt at købe varer, der ikke fejler noget, men som ellers er i overhængende fare for at ende som madspild.