NOSTALGI

Hvad er nostalgi for dig? Er det musik, du hører, som du hørte første gang, du var forelsket? Er det smag, lugt? En velkendt duft, der tager dig tilbage til barndommen? Svaret er, at nostalgi kan være næsten alt for enhver. Alle opfatter nostalgi på forskellige måder, men alligevel så ens. 

For mit vedkommende bliver jeg virkelig nostalgisk, når jeg hører en bestemt type musik, som jeg plejede at lytte til i mine teenageår, en tid hvor jeg som så mange andre skabte en identitet, da jeg blev voksen og ikke længere betragtede mig selv som et barn. 

At kende en duft kan tage mig mange, mange år tilbage, jeg kan endda begynde at huske tanker, jeg havde, da jeg var meget ung. Men nostalgi kan også tage mig kun et par år tilbage. Måske til en begivenhed, der betød meget for mig, men som alligevel skete for ganske nylig.

Mad kan betyde en masse nostalgi. Hvad spiste du den dag, du følte dig mest tilfreds? Måske var du sammen med en, du kunne lide den dag, og sammen gik I ind på en hyggelig cafe, hvor I spiste fantastiske kanelboller og stadig husker den dag med varme.

Nostalgi kan også betyde sorg. Der skete noget svært på et tidspunkt i dit liv, og du drak mange kopper speciel te. Når du nu genkender duften eller smagen af ​​den pågældende te, husker du tilbage med sorg. Te er bare et eksempel, men du forstår hvad jeg mener, du kan erstatte te, med det der passer til din historie.

Nostalgi er således både glad og trist, ja endda neutral. En følelse, der dukker op og skaber en stemning, der får dig til at huske, et minde fra dit liv. Så hvad er nostalgi for dig? Hvad er din mest nostalgiske oplevelse?