TOG EN NY MÅDE!

At rejse med fly er de seneste år blevet mindre og mindre populært på grund af det store klimaproblem. Folk ønsker nu at gøre, hvad de kan for at holde vores planet blomstrende, så fremtidige generationer vil være i stand til at leve på en jord, der er lige så smuk, som generationerne før oplevede. Vi skal tage os af det som et kært barn, det kunne være et godt motto at leve efter.

Tidligere var det meget almindeligt at rejse med tog, når man rejste længere afstande, selv inden for Europa, men det kunne tage et stykke tid! Og da flyet kom og priserne faldt, havde næsten alle råd til en rejse til Spanien og Grækenland.

Men nu er vi kommet til et punkt, hvor flere vælger at rejse med fly. Det æder meget af klimaet, og der er utroligt mange fly i luften på samme tid (Hvis du vil danne dig en idé om, hvor mange fly der faktisk flyver i luften over os, kan du gå ind på Flightradar24.com og se på aktiviteten i luftrummet, der sker lige nu).

En ny slags tog er på vej, hvor du kan rejse fra Stockholm til Oslo på 30 minutter, eller hvorfor ikke tage en tur til Tyskland, du er der på ingen tid!

Hyperloop er navnet på dette nye tog, og det forventes at være i drift til kommerciel trafik allerede i 2027. Hyperloop er i sandhed fremtidens tog, der måske vil udkonkurrere fly, frem for alt fra klimaaspektet, når de rejser fremad på et spor af stålrør med lavt lufttryk, der gør at lufttrykket bliver lavt og der kan opnås en hastighed på omkring 1200 km/t. Den berømte iværksætter Elon Musk var den, der først kom med konceptet for disse nye tog.

Indtil videre må vi nøjes med dagens tog. Det kan være meget rart at bestille en længere togferie til Sydeuropa og nyde et glas vin eller en kop kaffe og samtidig kigge ud ad vinduet og se, hvordan naturen langsomt ændrer sig, jo længere sydpå man kommer. På vejen gennem Europa kan du også gøre flere stop i forskellige historiske byer, tage på sightseeing, guidede ture, nå at se flere vidunderlige steder og skabe nye minder for livet.

Så ville du være interesseret i en længere togrejse måske i selskab med kære venner og familie, eller måske en kortere rejse i vores smukke land Danmark? Uanset hvilken transportform du vælger, er der utroligt meget at se og opdage.

God tur!