GO BANANAS! BANANENS TOP 5 HELSEFORDELE

1. Understøtter tarmens sundhed

Bananer har en beroligende effekt på tarmen takket være deres høje indhold af pektin, en opløselig fiber, der ikke kun hjælper med at sænke kolesterol, men også normaliserer tarmfunktionen. Det høje fiberindhold i bananer er med til at fremme mæthedsfornemmelsen og modvirker oppustethed.

Den resistente stivelse i bananer har også en præbiotisk effekt, som er med til at drive tarmbakterierne, så de både stiger i antal og producerer nyttige forbindelser kaldet kortkædede fedtsyrer.

2. Understøtter hjertesundhed

Bananer er fyldt med værdifulde mikronæringsstoffer, især kalium, som er en af ​​de vigtigste elektrolytter i kroppen. Kalium hjælper med at regulere hjertefunktionen og væskebalancen, som er en nøglefaktor til at kontrollere blodtrykket. Effektiviteten af ​​kaliumrige fødevarer, såsom bananer, til at sænke blodtrykket og beskytte mod hjertesygdomme og slagtilfælde er godt accepteret og forstærket af betydelige videnskabelige beviser.

3. Hjælper mod halbrand

Umodne bananer hjælper med at neutralisere mavesyre, og en planteforbindelse der indeholder leucocyanidin, ser ud til at fremme tykkelsen på maveslimhinden. Det betyder, at bananer, så længe de ikke er modne, kan være et nyttigt kosttilskud til dem med halsbrand. 

4. Giver dig energi

Fordi bananer har et lavt vandindhold, har de normalt flere kalorier og et højere sukkerindhold sammenlignet med andre frugter. De indeholder sukker i form af saccharose, fructose og glukose i kombination med fibre, hvilket betyder, at de kan give et øjeblikkeligt, men varigt energiboost. Fordi de er rige på kalium, understøtter de muskelsammentrækning under træning og kan reducere risikoen for anfald. Derfor er bananer sunde både før og under en længerevarende form for intens træning.

5. Kan gøre dig glad

Bananer indeholder tryptofan, en aminosyre, som kroppen omdanner til hjernekemikaliet serotonin. Dette hjernekemikalie er kendt for at hjælpe med at slappe af, forbedre humøret, reducere angst og generelt få dig til at føle dig gladere. Det er dog meget svært at øge blodniveauet af tryptofan alene gennem kosten, og selvom dyreforsøg tyder på en mulig sammenhæng mellem bananindtagelse og forbedringer af angst og depression, er det nok mere at gøre med bananens antioxidantindhold frem for deres tryptofan. bidrag. .

Er bananer gode for alle?

Bananer er ikke egnede til alle, for eksempel kan de udløse migræne hos mennesker, der er modtagelige for det. 

Bananer kan udløse en allergisk reaktion hos nogle mennesker. Allergisymptomer udvikler sig normalt inden for få minutter, og du bør kontakte din læge, hvis du oplever bivirkninger. Men hvis dette udvikler sig til en alvorlig reaktion, kendt som anafylaksi, er det en medicinsk nødsituation, og du skal straks ringe efter en ambulance.

Nogle lægemidler virker ved at øge niveauet af kalium i blodet. Hvis du får ordineret medicin af denne type, skal du være forsigtig, når du spiser fødevarer, der er rige på kalium, såsom bananer.